ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ

Η ευθύνη ανήκει πλέον αποκλειστικά στην ΠΑΕ-ΟΦΗ που πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά προκειμένου να κατέβει το άθλιο πανό, με τις ελεεινές φράσεις για τα Γιάννενα και του Γιαννιώτες. Αυτά που γράφονται δεν μπορούν να αναπαραχθούν, αλλά αποτελούν ντροπή για την Κρήτη, την ιστορία της και τον πολιτισμό της.
Δεν μπορούν 10, 20, 30 άτομα να ντροπιάζουν αυτό τον τόπο και η διοίκηση της ΠΑΕ-ΟΦΗ «να νίπτει τας χείρας της», λέγοντας πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Μπορεί και καλομπορεί, απαγορεύοντας την ανάρτηση του πανό στα προστατευτικά κιγκλιδώματα ή ακόμη περισσότερο, απαγορεύοντας την είσοδο στο γήπεδο εκείνων που το αναρτούν.
Αυτό το σύνθημα προκαλεί αλγεινή εντύπωση και οδηγεί ακόμη και ανθρώπους εκτός Κρήτης που συμπαθούν τον ΟΦΗ, να αποστρέφουν το πρόσωπό τους.  Παράλληλα αποδεικνύει ότι μέσα στους οργανωμένους φιλάθλους υπάρχουν πρόσωπα τα οποία, ίσως χωρίς να το αντιλαμβάνονται, καλλιεργούν ένα ακραίο φανατισμό που οδηγεί στο φασισμό. Εάν αυτή η πρακτική δεν καταπολεμηθεί τώρα, μέσα στις συνθήκες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση, μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε κοινωνικό φασισμό με απροσδιόριστες τις εξελίξεις.
Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι ο φασισμός έκανε τα πρώτα του βήματα σε κοινωνίες όπου παρατηρείται κρίση στην οικονομία των μαζών. Μολύνει πρώτα κοινωνικές ομάδες όπου κυριαρχεί ο φανατισμός και η άγνοια, με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο που έχουν χάσει εισοδήματα και θεωρούν τους πάντες εχθρούς τους.
Επομένως το «αυγό του φιδιού» επωάζεται και κάποιοι κλείνουν τα μάτια τους ερμητικά, είτε γιατί θεωρούν πως αυτός ο φανατισμός τους βολεύει, είτε γιατί φοβούνται να παρέμβουν. Και στις δύο περιπτώσεις οι ευθύνες είναι μεγάλες.
Θα πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει στην Κρήτη τέτοια ντροπή. Δεν είναι δυνατόν αυτό το νησί να είναι εκτεθειμένο σε όλη τη χώρα από τη δράση πέντε –δέκα ατόμων.
Υπάρχει υποχρέωση να προστατευθεί για να μην έχουμε δραματικές συνέπειες.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Έφυγε το μαύρο και ήρθε το ασπρόμαυρο στην Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ)

Φορολογούν τη ζωή μας