Η αλήθεια για τις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ

Είναι φοβερό αυτό που γίνεται με τους πολιτικούς σε αυτό τον άτυχο τόπο. Εξακολοθούν να λαϊκίζουν με αναίσχυντο τρόπο θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κατηγορήσουν μια κοινωνική ομάδα προκαλώντας την θυμηδία και την αντίδραση άλλων.
Την περίοδο της χούντας στην Ελλάδα, το 1967, οι συνταγματάρχες που κατέλυσαν τη Δημοκρατία προκειμένου να μην πληρώνουν υψηλές αποζημιώσεις στους δημοσίους υπαλλήλους που απέλυαν λόγω κοινωνικών φρονημάτων, καθόρισαν συγκεκριμένο ύψος αποζημίωσης. Επειδή με το Σύνταγμα του 1975 δεν επιτρεπόταν η απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, αυτός ο νόμος δεν άλλαξε.
Και ξαφνικά η ομάδα Σαμαρά αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ, που ήταν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, που έιχε εντάξει στις ΔΕΚΟ ο κ. Παπακωνσταντίνου με αποτέλεσμα να ενταχθεί αργότερα στις ρυθμίσεις που προβλέπει για το Δημόσιο το 2ο μνημόνιο.
Εκεί κάποια φωτισμένα μυαλά ανακαλύπτουν το νόμο της χούντας και λένε να περάσουν τροπολογία   ώστε οι απολυμένοι της ΕΡΤ να αποζημιωθούν με άρση τις προβλέψεις του μνημονίου, όπως δηλαδή γίνεται στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή το απολύτως φυσιολογικό και έντιμο.
Ξαφνικά ομάδα βουλευτών της ΝΔ, αρχίζει να... διαμαρτύρεται να απειλεί ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία, καταφεύγοντας σε ακραίες λαϊκίστικες εκφράσεις, που θύμιζαν τις χειρότερες μέρες του Αυριανισμού. Ολα στημένα με αναίσχυντο τρόπο, που θυμίζει θλιβερές μέρες της Ελληνικής ιστορίας. Λες και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι μιάσματα που πρέπει να οδηγηθούν ακόμη και στα ξερονήσια. Αυτό θύμισαν οι βουλευτές και εκείνοι που έστησαν αυτό το παιχνίδι.
Δεν έλεγαν μάλιστα την αλήθεια, σημειώνοντας ψευδώς ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με βάση τις προβλέψεις πριν το μνημόνιο.
Εάν τώρα κάποιοι θεωρούν ότι με τέτοιες μεθόδους θα φτιάξουν τη Νέα Ελλάδα τότε πολύ φοβούμαι ότι μια μέρα θα ξυπνήσουμε και θα αγωνιζόμαστε για άλλα πράγματα στην Ελλάδα. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Έφυγε το μαύρο και ήρθε το ασπρόμαυρο στην Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ)

Φορολογούν τη ζωή μας