Θα ξεχειλίσει το καζάνι

Ο άρχων της Ελληνικής Οικονομίας, ο υπουργός, Ιωάννης Στουρνάρας, έμπλεος οδύνης, μας πληροφόρησε ότι κινδυνεύουν με κατάρρευση η τράπεζες, εάν δεν αρθεί το μέτρο να μην γίνονται πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία όταν η αντικειμενική της αξία είναι κάτω των 200.000.
Δεν είδα τον κ. Στουρνάρα να δείχνει την ίδια ευαισθησία για το 1.500.000 των ανέργων, για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν μέσα στη φτώχεια ή στα όρια της φτώχειας. Για εκείνους που πληρώνουν αγογγύστως φόρους και χαράτσια ενώ έχουν χάσει μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους.
Δεν είδα τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας να ανησυχεί για την κατάρρευση της κοινωνίας. Μόνο οι τράπεζες τον ευαισθητοποιούν φαίνεται. Διότι έπρεπε η πρώτη του μέριμνα όταν ανέλαβε το δύσκολο, όντως, έργο σταθεροποίησης και ανόρθωσης της Ελληνικής οικονομίας, να είναι η δημιουργία ενός απλού, δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος. Και μέχρι τώρα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Μόνο αποσπασματικές ενέργειες. Αποτέλεσμα, όπως παραδέχονται και ισχυροί οικονομικοί παράγοντες στη Γερμανία, να γίνονται οι φτωχοί, φτωχότεροι και οι πλούσιοι, πλουσιότεροι.

Στις οριζόντιες περικοπές, στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στους φόρους κυρίως σε μισθωτούς, εργαζομένους και συνταξιούχους, μια χαρά πάνε τα πράγματα. Αλλά κάποια στιγμή θα ξεχειλίσει το καζάνι.     

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στο κούτελο «ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ»

"Με το αίμα το δικό μας που συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάκτηση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας τα πήρατε όλα!"

Μακεδονικό και πατριωτισμός