Δε στηρίζουν οι δήμοι τις τοπικές βιοτεχνίες

Σε δεινή θέση βρίσκονται τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης Κρητικοί ιδιοκτήτες βιοτεχνικών μονάδων που παράγουν οικοδομικά υλικά. Η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας αλλά και η μείωση των κονδυλίων για έργα από τους Δήμους, τις Περιφέρειες και το Κράτος, τους οδήγησε σε οικονομικό μαρασμό. Αρκετοί αναγκάστηκαν να κλείσουν ενώ άλλοι ζούνε καθημερινά με το άγχος και την πίεση των τραπεζών που ζητούν με απάνθρωπο τρόπο, πολλές φορές, τις δόσεις των δανείων τους.
Η απελπισία είναι μια λέξη που δεν μπορεί να περιγράψει τη θέση στην οποία βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι. Παράλληλα όμως είναι οργισμένοι από την τακτική αρκετών δήμων της Κρήτης, ακόμη και Περιφερειακών Ενοτήτων, που εγκρίνουν και εφαρμόζουν μελέτες στις οποίες προβλέπεται η τοποθέτηση πλακών, κυβόλιθων και άλλων υλικών που προμηθεύονται από το εξωτερικό. Έρχονται λοιπόν κυβόλιθοι από την Κίνα, πλάκες από την Τουρκία και υλικά από την Ιταλία.
Την ίδια ώρα οι δικές μας βιοτεχνίες μαραζώνουν και οδηγούνται στο κλείσιμο. Να σημειωθεί ότι η ποιότητα των προϊόντων που έρχονται από το εξωτερικό είναι πολύ χαμηλότερη από την ντόπια παραγωγή. Την ίδια ώρα δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι βγαίνουν με δηλώσεις τους κατά μέτρων της κυβέρνησης, ενώ εκείνοι με τις πράξεις τους οδηγούν στο κλείσιμο βιοτεχνίες και στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους.

Τις επόμενες μέρες θα έχουμε συγκεκριμένα παραδείγματα δήμων της Κρήτης, μικρών και μεγάλων, που ακολουθούν αυτή την τακτική.   

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Έφυγε το μαύρο και ήρθε το ασπρόμαυρο στην Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ)

Φορολογούν τη ζωή μας