Η Χρυσή Αυγή, τα… παιχνίδια της κυβέρνησης και οι «εξαπατηθέντες».

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμη την κοινή γνώμη, με τις διαρροές των καταθέσεων… προστατευομένων μαρτύρων, ενώ είναι πολύ πιθανό να έχουμε και την προφυλάκιση βουλευτών του φασιστικού μορφώματος, μόνο που αυτή τη φορά πριν οδηγηθούν στο ανακριτικό γραφείο πρέπει να γίνει άρση της ασυλίας τους από τη Βουλή.
Εδώ και χρόνια γνωρίζαμε ότι το συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Η είσοδος στη Βουλή και η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ομάδας Μιχαλολιάκου, έδωσε αέρα στα πανιά τους. Ένα σημαντικό μέρος των πολιτών, στη μεγάλη τους πλειοψηφία νέων, άρχισε σταδιακά να βλέπει με συμπάθεια και μετά να εντάσσεται στη Χρυσή Αυγή, θεωρώντας και πιστεύοντας πως θα τιμωρήσει, ακόμη και με κρεμάλες, εκείνους που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την οικτρή κατάσταση.
Η στρατιωτική παρουσία, τα παραγγέλματα, τα γυμνασμένα κορμιά, δεν άργησαν να προσελκύσουν μια κατηγορία νέων, οι οποίοι είχαν και έχουν συσσωρευμένη οργή για το πολιτικό σύστημα και την οικονομική ανέχεια εξαιτίας της κρίσης. Πρόκειται για νέους και νέες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, που ένιωθαν πως απέκτησαν ρόλο δέρνοντας μετανάστες και άτομα του… χεριού τους.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια γενιά που διαπαιδαγωγήθηκε από την ιδιωτική τηλεόραση στην ευτέλεια, στη μαγκιά και στην κουτοπονηριά. Δεν χρειαζόταν να προσπαθήσεις ούτε να μορφωθείς αρκεί να έλεγες πέντε σαχλαμάρες, να το έπαιζες μάγκας και ψευτοτσαμπουκάς στους άλλους, και όσον αφορά στα κορίτσια να δείχνουν μπούτια και στηθάκια, άντε να λένε και καμιά σαχλαμαρίτσα για να περάσει η ώρα.
Άκουγαν με ευχαρίστηση τον Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές του, να χρησιμοποιούν γλώσσα του πεζοδρομίου και των χαμαιτυπείων, να είναι ικανοποιημένοι που μπορούν να έχουν νόμιμη την οπλοφορία, να νιώθουν «μια σιχασιά» που είναι μέλη του κοινοβουλίου, να ομνύουν στα τάγματα εφόδου, να ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια. Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής Αστυνομίας, έκανε τα αδύνατα- δυνατά προκειμένου να παρουσιάσει τη Χρυσή Αυγή σαν στυλοβάτη «του κράτους δικαίου», που δεν μπορεί να επιβληθεί από τα νόμιμα όργανα της πολιτείας.
Όλα αυτά τα έβλεπε η κυβέρνηση, είχε όπως ασπαστεί το δόγμα, ότι το φασιστικό μόρφωμα είναι δημιούργημα της κρίσης και θα εξαφανιστεί μαζί της. Η ανεργία του 30%, που φτάνει στους νέους το 60%, δεν ξεπερνιέται εύκολα. Θέλει πολλά χρόνια και μια άλλη πολιτική, που θα βάζει σε προτεραιότητα τον πολίτη και όχι τα νούμερα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Έτσι η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλευόμενη την αδράνεια του συστήματος, χτυπούσε μετανάστες και άτομα από το χώρο της Αριστεράς, δολοφονούσε, οργάνωνε τα τάγματα ασφαλείας όπως έκανε ο Χίτλερ στη Γερμανία τη δεκαετία του ’30, πρόσβαλε, δημιουργούσε ένα σωρό επεισόδια και παράλληλα είχε ξεκινήσει και προγράμματα «επιμόρφωσης» εφήβων και παιδιών στα ιδεώδη της άριας φυλής. Στην κυβέρνηση είχαν άλλα πράγματα στο μυαλό τους.
Συνεχώς προσπαθούσαν να εξομοιώσουν τη φασιστικό μόρφωμα με την Αριστερά, προωθώντας την επικίνδυνη, ανιστόρητη και πολιτικά ανόητη θεωρία των δύο άκρων. Με απλά λόγια κοίταζαν πως θα κερδίσουν μειώνοντας την επιρροή της Αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο στη Ν.Δ. λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να μιλούν και να φωνάζουν για τα δύο άκρα, μέχρι που υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και μέσα στο Κόμμα τους.
Φτάσαμε λοιπόν στη νέα τακτική της ολομέτωπης σύγκρουσης, με εκείνους που απέρριπταν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και έβαζαν δικούς τους σχολιογράφους να προωθούν τη συνεργασία με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή», να εμφανίζονται αποφασισμένοι να «τελειώσουν» το φασιστικό μόρφωμα. Δεν ξέρουμε μέχρι που θα φτάσει η κάθαρση. Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της, να μην αποδεχθεί παρεμβάσεις απ’ όπου κι’ αν προέρχονται.
Από την άλλη πλευρά οι πολίτες να κατανοήσουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια φασιστική, εγκληματική οργάνωση. Το... σύστημα δεν το χτύπησε ποτέ, ενώ δεχόταν οικονομική ενίσχυση από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, που τώρα κρύβονται. Αντιθέτως έδερνε και δολοφονούσε μετανάστες, Αριστερούς ακτιβιστές και όσους διαφωνούσαν μαζί της.
Πλέον τα πάντα έχουν βγει στη φόρα, έστω και έργα, ενώ οι αποκαλύψεις που θα συνεχιστούν να δείξουν το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.
Επομένως όσοι επιλέξουν να την ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι εξαπατήθηκαν ή δεν γνώριζαν.


Κ. Θ. Βασιλάκης 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Έφυγε το μαύρο και ήρθε το ασπρόμαυρο στην Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ)

Φορολογούν τη ζωή μας