Σκυλεύουν στο σώμα των ανέργων, των απολυμένων, των πεινασμένων.

Του Κώστα Θ. Βασιλάκη

Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο χυδαιότητας, σκυλεύουν πάνω στα σώματα των απολυμένων, των ανέργων, των αστέγων, των πεινασμένων. Ξεκίνησαν με την ΕΡΤ με αυτό το φασιστικό διάγγελμα του Σίμου Κεδίκογλου, όπου με τρόπο αναίσχυντο κατηγορούσαν του εργαζόμενους για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Φόρτωσαν στις πλάτες τους πράξεις και παραλείψεις δικές τους, για παχυλούς  μισθούς που έδιναν στους δεκάδες συμβούλους που οι ίδιοι διόριζαν και άλλα πολλά.
Τώρα ήρθε η σειρά των καθαριστριών. Η μονταζιέρα της Ν.Δ. και τα πιστά σε αυτήν ΜΜΕ, εφημερίδες και σάιτ, έχουν ξεκινήσει ένα ανελέητο αγώνα εναντίον τους μετά τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, με αστυνομικούς να χτυπούν γυναίκες 50-60 ετών επειδή διεκδικούσαν το δικαίωμα στην εργασία.
Και τι δεν έχουν βγάλει και διακινήσει τις τελευταίες μέρες.
Τους μισθούς των καθαριστριών με στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, με μέσο ακαθάριστο 1.164 ευρώ, δηλαδή γύρω στα 700- 750 καθαρά, με 25 και 30 χρόνια προϋπηρεσίας. Παρουσιάζουν ακόμη το κόστος του ιδιωτικού συνεργείου λέγοντας ότι είναι μικρότερο. Ιδιωτικά συνεργεία με 300 και 350 ευρώ μισθό, χωρίς ασφάλιση και με ατελείωτες ώρες δουλειάς. Αυτό άραγε είναι το όνειρο ορισμένων που αποδέχονται αυτή την προπαγάνδα; Αυτή την Ελλάδα θέλουν; Κάτω από αυτές τις συνθήκες θέλουν να εργάζονται τα παιδιά τους;
Παρουσιάζουν φωτογραφίες με τις καθαρίστριες να αντιστέκονται στο ξύλο των ΜΑΤ. Τις επιπλήττουν γιατί δεν αποδέχονται το: «Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω», αλλά αντιδρούν και καλά κάνουν.
Η μονταζιέρα του ΠΑΣΟΚ βρήκε σε μια φωτογραφία και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που τις συνόδευε όταν απέκλεισαν τα γραφεία του Κινήματος στην Αθήνα, κατηγορώντας το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υποστηρίζει τον αγώνα τους. Ωραία κατηγορία από ένα Κόμμα που έγινε συνιστώσα της ακροδεξιάς δράκας του Μαξίμου, μάλλον τίτλος τιμής είναι.
Τώρα έδωσαν στη δημοσιότητα και μια φωτογραφίας καθαρίστριας που πήγε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες, προκειμένου να γίνει παρουσίαση του αγώνα τους. Αναρωτιούνται που βρήκε τα χρήματα η απολυμένη για να πληρώσει τα εισιτήρια.
Γκεμπελίσκοι της πλάκας είναι οι άνθρωποι. Καταρρέουν και προσπαθούν να κρατηθούν με κάθε τρόπο αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Ο αγώνας των καθαριστριών έχει γίνει σύμβολο αντίστασης στη διάλυση της κοινωνίας και στο ξεπούλημα της χώρας. Μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού και εφημερίδες με κύρος, κάνουν εκτενή ρεπορτάζ παρουσιάζοντας τον αγώνα των καθαριστριών. Τα Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα μας έχουν υποβαθμίσει το θέμα ή διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Με κορυφαίο παράδειγμα τη ΝΕΡΙΤ του Σαμαρά και του Βενιζέλου που έβαλε τίτλο, «οι καθαρίστριες κινήθηκαν κατά των ΜΑΤ».

Εφοπλιστές

Την ίδια ώρα αποκρύπτουν και δεν μιλάνε καθόλου για την έρευνα στο Γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ που αποκάλυψε ότι οι Έλληνες εφοπλιστές από το 2002 ως σήμερα δεν έχουν φορολογήσει τουλάχιστον 140 δις ευρώ. Αλλά και πέραν αυτού – βάση 58 ειδικών ρυθμίσεων, οι περίπου 800 ελληνικές οικογένειες του κλάδου δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους. Όπως σημειώνεται, πουθενά αλλού στον κόσμο δεν προστατεύονται τόσο πολύ οι εφοπλιστές από οικονομικές επιβαρύνσεις, όπως στην Ελλάδα.
Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Βενιάμη, πρόεδρου των εφοπλιστών, ο οποίος απαντώντας στους ισχυρισμούς του περιοδικού δήλωσε ότι «οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρους ως ιδιώτες όπως και άλλοι».
Βασιζόμενο πάντως σε στοιχεία ελληνικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, το Σπίγκελ γράφει ότι το 2012 οι εφοπλιστές πλήρωσαν ως ιδιώτες φόρους ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ την ώρα που οι Έλληνες ναυτικοί έχουν καταβάλει φόρους ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ.
Για τις καθαρίστριες οι μονταζιέρες Γκεμπελικής έμπνευσης δουλεύουν στο φουλ, για τη φοροδιαφυγή ή μη φορολόγηση των οικονομικά ισχυρών δεν ακούγεται κιχ. Για τις τροπολογίες που χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια φόρους και πρόστιμα σε εταιρείες πετρελαιοειδών και τραπεζών μιλιά.
Ο μικτός μισθός 1.164 ευρώ των καθαριστριών τους προκάλεσε… σοκ.
Ο στρεβλός δημόσιος τομές στη χώρα μας δε θα σωθεί από τις απολύσεις των καθαριστριών και άλλων υπαλλήλων, στην πλειοψηφία τους άνω των 50 ετών που οδηγούνται στην πείνα, στην εξαθλίωση και στην αυτοκτονία. Το Ελληνικό δημόσιο που δημιούργησαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, πρέπει να εξορθολογιστεί, να εκσυγχρονιστεί, να απαλλαγεί από τον κομματισμό, τους παράγοντες, τους διεφθαρμένους και τους τεμπέληδες.
Με τις οριζόντιες απολύσεις τίποτα δε διορθώνεται. Αντιθέτως διαιωνίζεται η αναποτελεσματικότητα και εισβάλλει ακόμη και στον καλό δημόσιο υπάλληλο, ο φόβος και η απαξίωση.

Στόχος τους λοιπόν είναι να διαλυθεί το δημόσιο, δεν θέλουν ούτε να εξορθολογιστεί, ούτε να γίνει υπηρέτης του λαού, ούτε να έχει ρόλο. Ήδη ετοιμάζουν το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο που θα κάνει όλη δουλειά, στη υγεία, στην ασφάλιση, στην είσπραξη φόρων, στο νερό, στο ρεύμα. Κι όποιος αντέξει.   

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Έφυγε το μαύρο και ήρθε το ασπρόμαυρο στην Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ)

Φορολογούν τη ζωή μας