Ώρα να φύγουν, ώρα για την αναγέννηση της Ελλάδας

Πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, ο πρόεδρος της Ν.Δ. και νυν πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο Ζάππειο, δυο- τρεις φορές, και στις συγκεντρώσεις του Κόμματός του υποσχόταν σε όλους τους τόνους.
-Αύξηση στους χαμηλοσυνταξιούχους, στα επιδόματα των πολυτέκνων και στα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων.
-Ορκιζόταν πως δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών, ούτε αύξηση των φόρων, ενώ θα πετούσε δε στο καλάθι των αχρήστων τα χαράτσια.
-Σήκωσε τείχος προστασίας στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, έταζε αναπτυξιακά μέτρα και θέσεις εργασίας, ακόμη και επέκταση του επιδόματος ανεργίας από το ένα έτος στα δύο έτη, ακόμη και στους μη μισθωτούς.
-Μιλούσε για την προστασία των δανειοληπτών, την αναστολή του «Τειρεσία» των δύο τελευταίων ετών.
-Κατακεραύνωνε το ΠΑΣΟΚ για την αναξιοκρατία στο δημόσιο, λες και δεν είχε ποτέ κυβερνήσει η Ν.Δ., και τόνιζε πως με την δική του κυβέρνηση όλα θα ήταν διαφορετικά.
Όλοι γνωρίζουμε τι έκανε η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και συγκυβερνήτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εκείνον που απειλούσε ότι θα στείλει στο ειδικό δικαστήριο.
Υπογράφηκε νέο επαχθέστερο μνημόνιο, οι φόροι αυξήθηκαν, το χαράτσι μονιμοποιήθηκε και έγινε επαχθέστερο μετονομαζόμενο σε ΕΝΦΙΑ, η πραγματική ανεργία σκαρφάλωσε στο 30%, 6,3 εκατομμύρια Έλληνες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας ή είναι αντιμέτωποι με αυτή, ανάπτυξη δεν έρχεται, χιλιάδες εμπορικά καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει, χιλιάδες νέα παιδιά και επιστήμονες φεύγουν στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή, έκλεισε εν μια νυχτί την ΕΡΤ πετώντας στο δρόμο 2700 εργαζόμενους, οι απολύσεις στο δημόσιο εντάθηκαν, η υγεία καταρρέει με χιλιάδες ανασφάλιστους να μην έχουν περίθαλψη, η Δημοκρατία υποβαθμίστηκε σε επικίνδυνο βαθμό.
Την ίδια ώρα με δεκάδες τροπολογίες τακτοποιήθηκαν υποθέσεις των «δικών τους ανθρώπων». Από τους ιδιοκτήτες εφημερίδων και καναλιών, τους τραπεζίτες, μέχρι τους εφοπλιστές οι οποίοι καλούνται εθελοντικά να πληρώνουν- για την ψυχή της μάνας τους- την εισφορά αλληλεγγύης, την οποία πληρώνουν όλοι οι άλλοι Έλληνες υποχρεωτικά.
«Λαγούς με πετραχείλια», έταζε το 2012 προεκλογικά, χωρίς αιδώ, ο κ. Σαμαράς και τώρα κατηγορεί για λαϊκισμό το ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πολύ προσεκτικότερος στις υποσχέσεις του. Τώρα βγαίνει ξανά, μετά του κ. Βενιζέλου, ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από τον εαυτό τους και τα… πρόβατα που έχουν μαντρισμένα, και παράλληλα να φωνάζουν πως μας βγάζουν από το μνημόνιο, στο οποίο θα μας επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Υποτιμούν αυτό το λαό. Δεν ορρωδούν προ ουδενός, μοιράζουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς ελπίζοντας πως θα επιτύχουν για μια ακόμη στην εξαπάτησή του. Δεν σέβονται ένα λαό καθημαγμένο και πεινασμένο, που έχει χάσει την ελπίδα του.
Τον κοιτάζουν από τις γρίλιες της εξουσίας τους και γελούν, βέβαιοι ότι θα καταφέρουν και αυτή τη φορά να τον ξεγελάσουν με τα κόλπα τους και με την αγαστή βοήθεια των ανθρώπων τα συμφέροντα των οποίων υπηρετούν και οι οποίοι ελέγχουν την ενημέρωση.
Αυτός ο λαός που έχει γνωρίσει τόση ταπείνωση τα τελευταία χρόνια ήρθε ο καιρός να απαλλαγεί από τις φοβίες του, να αντιληφθεί τη δύναμή του και να πετάξει από πάνω του τη μιζέρια.
Να κερδίσει ξανά την αξιοπρέπειά του, να ανακτήσει την περηφάνια του, να βρει τη ζωντάνια του, για να σπάσει τις αλυσίδες της κακομοιριάς και της ανέχειας. Κανένας ΣΥΡΙΖΑ και καμία Αριστερά δεν θα επιτύχει τίποτα, εάν δεν έχουν δίπλα ένα λαό δυνατό, αποφασισμένο να πετύχει, με όρεξη για δουλειά, που θα σφίξει τα δόντια και την καρδιά του για την αναγέννηση της Ελλάδας. Μια Ελλάδας, της Δικαιοσύνης, της Ισονομίας, της Ισοπολιτείας, της Αλληλεγγύης, της Περηφάνιας, της Δημοκρατίας.    

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Φορολογούν τη ζωή μας

Ειδησάρια τα μείζονα