Μας οδηγούν σε ακραίες εξελίξεις

Επισήμως σήμερα ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι ο επίσημος αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα ξεπέρασε το… μαγικό αριθμό του ενός εκατομμυρίου. Πρόκειται για τους άνεργους που είναι εγγεγραμμένοι στα κιτάπια του Οργανισμού, διότι σε αυτούς πρέπει να προσμετρήσουμε και τους ανέργους που δεν μπορούν να δηλωθούν και αυτοί είναι οι νέοι και οι νέες που τελειώνουν τις σπουδές τους, οι έμποροι και οι βιοτέχνες που έκλεισαν τα μαγαζιά του και φυσικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Φυσικά στα κιτάπια του ΟΑΕΔ δεν εγγράφονται όσοι πληρώνονται με ημιαπασχόληση, δηλαδή εκείνοι που έχουν μηνιαίο εισόδημα πάνω- κάτω στα 300 ευρώ, καθώς και εκείνοι που εργάζονται μεν αλλά πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση από τους εργοδότες.
Τι μάθαμε ακόμη σήμερα; Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 5,2%, οι εξαγωγές έπεσαν κατά 12,2%, η οικοδομική δραστηριότητα καταβαραθρώνεται -35,1%, οι εισαγωγές από τρίτες χώρες μειώθηκαν 6,9%, η πώληση καταναλωτικών αγαθών έπεσε 18,9%.
Τα στοιχεία δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η οικονομική πολιτική που έχει επιβληθεί στη χώρα οδηγεί τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της στην εξαθλίωση χωρίς ουσιαστική δυνατότητα βελτίωσης για τα επόμενα χρόνια. Τα νούμερα προκαλούν σοκ και δείχνουν την οικτρή πραγματικότητα, η οποία δεν μπορεί να ωραιοποιείται από κανένα, γιατί αυτό αποτελεί ύβρι.
Ένα άλλο νούμερο είναι τα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα με δραματικές συνέπειες. Πώς να πληρώσει ο άνεργος και ο κακοπληρωμένος τη ΔΕΗ, οι προτεραιότητες είναι άλλες. Να βρει φαγητό για την οικογένειά του, να μην πεθάνουν από την πείνα.
Αυτός ο άνθρωπος εάν έχει ένα σπίτι κληρονομιά από τον πατέρα του ή το απέκτησε την εποχή που είχε την οικονομική δυνατότητα, θα κληθεί να πληρώσει και φόρο, διότι οι οικονομικοί εγκέφαλοι της κυβέρνησης εκτίμησαν πως δεν μπορεί για να συντηρεί το σπίτι κάτι θα βγάζει, αν έχει και παιδιά… μαύρη του μοίρα. Τεκμήριο και τα παιδιά και ας τρώνε όλοι στο συσσίτιο της ενορίας ή του δήμου για να κρατηθούν στη ζωή.  
Δεν είναι λαϊκισμός αυτά που αναφέρουμε είναι πραγματικότητα την οποία δεν την πιστεύουν παρά μόνο όσοι τη βιώνουν ή εκείνοι που βρίσκονται δίπλα τους.
Αν συνεχίσουμε αυτή την πολιτική του χρόνου τέτοιο καιρό θα μιλάμε για άλλα πράγματα. Το διακύβευμα θα είναι άλλο, πως θα κρατηθούν στη ζωή οι φτωχοί και οι άστεγοι.
Η κοινωνία κρατιέται από μια κλωστή που έχει λεπτύνει αρκετά, είναι έτοιμη να σπάσει, και τότε θα δούμε φαινόμενα που θα σημαδέψουν την ιστορία αυτού του τόπου. Ας ευχηθούμε να μην τα ζήσουμε, αλλά όπως βλέπω την πολιτική τάξη να μην αντιλαμβάνεται τι γίνεται φοβάμαι ότι βρισκόμαστε κοντά σε δραματικές εξελίξεις.
Ίσως κάποιοι μέσα και έξω από τη χώρα να μας οδηγούν εκεί.

Η επιμονή στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και του φόρου ακινήτων αυτό δείχνει. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Φορολογούν τη ζωή μας

Ειδησάρια τα μείζονα